Založ si blog

Učenlivý Lipšic – začal „lepšie“ utajovať sponzorov?

Nie je to ani tak dávno, čo politická strana NOVA zverejnila zoznam „darcov“ za II. štvrťrok 2013. Čo sa týka výšky finančných darov, dominuje tu čerstvý absolvent vysokej školy Dávid Molnár.

 

To, že nešlo o jeho peniaze, je podľa mňa samozrejmé. Išlo o peniaze jeho otca – humenského veľkopodnikateľa a mečiarovského privatizéra (to hádam nikto nepoprie) JM. Vyšiel k tomu aj článok s názvom „Lipšic, kniha a pozadie financovania NOVA“. Na tomto linku je uverejnená aj fotka, na ktorej sa Lipšic spolu s JM šťastne usmievajú.  Článok konštatoval, že v prípade JM išlo o osobu, ktorá mala kryť zločin a využila všetky páky, aby vyšetrovanie zastavila.

 

Toto ale nie je podstatou článku. Podstatou je to, že Lipšic sa už poučil. Pochopil, že nemôže zverejňovať finančné dary od najbližších rodinných príslušníkov osôb so „zaujímavou“ minulosťou. Práve preto na zozname darcov za III. štvrťrok 2013 už nefiguruje JM alebo Dávid Molnár. To by už bolo príliš nápadné.

 

Na zozname darcov za III. štvrťrok figuruje spoločnosť M-TECH PLUS, s.r.o. so sídlom Vodárenská 28, Prešov. Prispela sumou 30 000 EUR. Popravde, nerozumiem takémuto úbohému pokusu o konšpiráciu. Od predsedu strany, ktorý má údajne u seba v strane tajného policajta ako i kopec príslušníkov SIS, by som čakal lepšie metódy konšpirácie. Chápem, bolo treba platiť za billbordové kampane, blížili sa župné voľby. Ale aj tak.

 

Takže spoločnosť M-TECH PLUS, s.r.o. (IČO – 46 786 007). Vznikla v auguste 2012. Predpokladám, že za istým účelom. To, že ide o „vrchol“ konšpirácie, uvidíte hneď. Jej jediným konateľom je istý Ing. Peter Beták, PhD. . Jediným spoločníkom tejto firmy je spoločnosť M – TECH PLUS partner, s.r.o.. Jedným z jej spoločníkov, ako i konateľov je už spomínaný Peter Beták.

 

A čo? No nič. Stačí si pozrieť výpis spoločností, v ktorých Beták figuroval. Je ich veľa. Spomeniem len pár – MECOM GROUP s.r.o., MECOM TRADE, spol. s r.o.. Tieto spoločnosti vlastnil práve JM, pred tým, než ich predal Pente.

 

No a aby toho nebolo málo, spája JM a Petra Betáka niečo naviac. Peter Beták je totiž švagrom JM. V spomenutých výpisoch z registra je možné vidieť adresu Betáka (Brestovská 74, Humenné). Na tej istej ulici má luxusný dom aj jeho sestra so svojím manželom JM. Ak by aj v tomto prípade niekto pochyboval, nech si pozrie výpis z katastra nehnuteľností a uvidí ako sa volala manželka JM za slobodna.

 

Keď bol zverejnený článok „Lipšic, kniha a pozadie financovania NOVA“, Lipšic sa pred členmi svojej strany obhájil tým, že to vraj nie je pravda. Ale pritom prijal príslušné opatrenia a druhý krát peniaze od tej istej osoby (Davida Molnára), ako aj JM už nezobral. Urobili to „sofistikovane“, peniaze daroval švagor JM. Tak nech to Lipšic vysvetlí ešte raz. Budeme čakať a tešiť sa na jeho vysvetlenie.

 

Ivan Kočuta

Redaktor portálu www.lipsic.net

Volebného koňa Kotlebovi podkul aj Lipšic

02.12.2013

Kotleba je dnes na koni a každý píše o Kotlebovi. Nepísať o Kotlebovi je povážlivé, to si pisálkovia rôznych druhov nemôžu nechať ujsť (ani ja). Zároveň odpor a nechuť asi lomcuje aj otrlým čitateľom, keď zase vidí namiesto iných tém ďalší článok o Mariánovi K. Svojim spôsobom sa dnešná situácia podobá niektorým medializáciám druhého Mariána K., [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6852x
Priemerná čítanosť článkov: 3426x

Autor blogu

Kategórie